Nieuwe partij Lego

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 00:01

Op dinsdag 2 maart gingen we op pad om een nieuwe partij Lego te bekijken. Een vrij prijzige partij, maar de omschrijving en de lijst met sets zag er goed uit.

Van de meeste sets waren er nog boekjes beschikbaar en van sommige sets zelfs nog de dozen. En de Lego zelf zag er ook goed uit. Dus toch de investering maar gedaan en met een achterbak vol Lego weer naar huis gereden.

Het was eigenlijk al etenstijd, maar we waren toch te nieuwsgierig om de Lego meteen weg te zetten. Dus eerst maar eens even alle boekjes op tafel uitspreiden. Wat zijn het er veel! De meeste zijn in goede staat. Maar er zitten er helaas ook een paar bij die doorgeknipt zijn. Jammer, maar heleaas. De andere helft van de blaadjes zit er ook bij, in een boterhamzakje, maar dat schiet niet zo op...

We zoeken de boekjes per set bij elkaar en doen een groot gedeelte alvast in een map. Maar die zit al snel vol. En terwijl Estia toch maar gaat koken, gaat Maarten alvast aan de gang met het verzamelen van grote voertuigen en bouwwerken die nog in elkaar zitten, zodat die alvast bij de juiste set kunnen.

Vervolgens gaan we verder met het uitzoeken van de minifiguren. Deze worden per set bij elkaar gezocht. Iedereen het juiste gezichtje, het juiste hoofddeksel of haar, de juiste broek, de juiste kleding en natuurlijk ook de juiste handjes. En soms ook nog een rugzakje.

Daarbij komen we erachter dat we waarschijnlijk nog meer sets hebben dan in eerste instantie gedacht. Maar hoe compleet die allemaal zijn zullen we pas weten als echt alle Lego is uitgezocht. En dat kan nog wel eventjes duren. De scholen zijn ondertussen namelijk al weer half geopend en dus moet Maarten ook een aantal uren per week naar school en kan hij niet even tussen de online lessen door voor de Crazy Carrot Company werken.

Na het uitzoeken van alle minifiguren gaan we door met het sorteren van de overige Lego. We hebben ondertussen een vaste sortering in ongeveer 20 categorieën. Aangezien we de verschillende partijen Lego niet door elkaar willen hebben, kunnen we de onderdelen niet in de standaard Trofast bakken doen. We gebruiken daarom Ziploc zakjes voor deze partij.

Die krijgen we vaak als we Lego aankopen en kunnen we nu dus weer opnieuw gebruiken. Het is een langdurig karweitje, waar je wel even wat concentratie voor nodig hebt. Maar het is ook wel een erg rustgevend klusje. Elke dag even een paar uurtjes. We zijn nu een paar dagen verder en zijn ongeveer halverwege.

Vervolgens kunnen we dan binnen de sortering op soort nog sorteren op kleur en lengte. En daarna kunnen we aan de slag met het bij elkaar zoeken van sets. Alles wordt schoongemaakt, kapotte stukjes worden vervangen en ontbrekende stukjes worden aangevuld.

En uiteindelijk komen ze dan in de webshop. Mocht je er iets moois tussen gezien hebben, laat het ons dan even weten. Dan kunnen we die set voorrang geven. En vaak kunnen we ook al wel een prijsindicatie geven (de uiteindelijk prijs wordt pas bepaald als de set helemaal compleet is, aan de hand van de kwaliteit van de Lego en de instructies en eventuele doos).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.